Aktiesparande

Aktiesparande är det sparande som har störst potential att få ditt sparkapital att växa. Man säger även att man investerar i aktier. För att du ska kunna tjäna maximalt på aktiesparande bör du satsa på utdelningsaktier, dvs aktier i trygga och stabila bolag som har en historia att dela ut en del av vinsten till aktieägarna, år efter år. Återinvesterar du avkastningen (dvs utdelningen) varje gång den kommer genom att köpa nya aktier så sätter ränta-på-ränta-effekten igång, vilket på sikt kan göra dig ekonomiskt oberoende.

Aktiebrev från Nobel

Aktiesparande i utdelningsaktier

Det gäller som sagt att satsa på stabila företag som växer långsamt, helst gamla företag som varit etablerade länge och har en stor kassa och små skulder. H&M är en favoritaktie bland många investerare, liksom Volvo och Investor. Gemensamt för dessa företag är att de existerat under lång tid, har stor kassa och regelbundet ger utdelning till aktieägarna.

För att få en uppfattning om hur mycket du kan förvänta dig i utdelning årligen genom aktiesparande behöver du göra en uppskattad beräkning. Detta kan du själv göra genom att ladda hem en excelkalkyl här som beräknar geometriska talföljder, vilket är matematikspråk för det som beskriver ränta-på-ränta-effekten.

Är du målmedveten och klarar att både spara regelbundet och inte få kalla fötter när börsen faller, så kan du på sikt få en betydande förmögenhet i form av aktier. Utdelningen dessa aktier ger kan slutligen bli så stor att du kan leva enbart på utdelningarna de ger varje år!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)